На 19. конференцији младих научника из целог света у Нијмeгену у Холандији, полазници Регионалног центра за таленте Београд II постигли су велики успех у такмичарском делу – на презентацији својих истраживачких радова из разних научних области.

Златну медаљу из области рачунарских наука освојио је Стефан Црнојевић, ученик VIII разреда Основне школе „Јован Поповић”.

Сребрну медаљу из области природних наука освојила је Невенка Радић, ученица IV разреда Шесте београдске гимназије,

док је Милан Тепић, ученик трећег разреда Треће београдске гимназије, освојио специјалну награду за рад из области животне средине.

 

Тамара Шекуларац из Математичке гимназије и Миљана Митић из медицинске школе су добиле похвале за изузетне презентације.

–Велики успех за центар и наше полазнике било је само учешће на овој престижној манифестацији, која окупља младе научнике из целог света. Ово је прво учешће ученика Србије на Интернационалној конференцији младих научника. Остварен успех је резултат континуираног рада са полазницима, добар одабир деце, ментора и предавача у склопу рада Центра. Оно што је такође од великог значаја за Регионални центар за таленте Београд II јесте и то што је примљен у међународну организацију, што значи да ће полазници центра   бити стални учесници међународних манифестација, а успехом су доказали да им је тамо и место.
Полазници Центра за таленте Београд II, учесници ове манифестације, једногласни су у оцени да је стечено значајно искуство и да је указана прилика максимално искоришћена.

Центар се захваљује :  НАРОДНОЈ БАНЦИ СРБИЈЕ, СЕКРЕТАРИЈАТУ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ, ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА И ОПШТИНИ ЗВЕЗДАРА, који су обезбедили материјална средства да наши полазници учествују на овој манифестацији.