На свечаности у Скупштини града  су додељене захвалнице менторима који су у предходном циклусу рада Регионалног центра за таленте Београд 2, радили са полазницима Центра.

Свечаности је присуствовао Љубиша Антонијевић, помоћник   министра, Сектор за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање одраслих

заменик директора Завода за унапређивање образовања и васпитања  госпођа Гордана Мијатовић, др Славица Јашић  Руководилац  групе за основно образовање  Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Горан Шеховић директор агенције за европске интеграције и рад са удружењима Скупштине града,  Звездана Ђурић, руководилац Сектора за специфична питања предшколског, основног и средњег образовања и васпитања,

Завода за унапрећивање образовања и васпитања, велики број професора Београдског универзитета, научних радника, ментора, просветних радника, представника школа, полазника и представника медија.

Директор Центра, обраћајући се присутнима, између осталог, истакао је следеће:

 НА ГОДИШЊЕМ НИВОУ у Центру РАДОМ се ОБУХВАТИ ПРОСЕЧНО ОКО 2000 НАЈБОЉИХ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА НАВЕДЕНИ ПОДАЦИ ГОВОРЕ и О ТЕМЕЉНОЈ СЕЛЕКЦИЈИ, НА СВИМ НИВОИМА РАДА ЦЕНТРА као и да ДА ТАКАВ НАЧИН РАДА ДОВОДИ ДО ИЗУЗЕТНИХ РЕЗУЛТАТА НА РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА, А У ПОСЛЕДЊЕ ДВЕ ГОДИНЕ И НА МЕЂУНАРОДНИМ ТАКМИЧЕЊИМА И МАНИФЕСТАЦИЈАМА

НАШИ ПОЛАЗНИЦИ, У ПРЕДХОДНЕ ДВЕ ГОДИНЕ, ОСВОЈИЛИ су:

 • 6  МЕДАЉА НА СВЕТСКИМ ПРВЕНСТВИМА ИСТРАЖИВАЧКИХ РАДОВА И УВРСТИЛИ СЕ МЕЂУ НАЈУСПЕШНИЈЕ НА СВЕТУ,
 •   ПРВО МЕСТО НА ОРАКЛОВОМ ТАКМИЧЕЊУ, ИТ РАДОВА
 •   ПРВО МЕСТО мајкрософт ТАКМИЧЕНЈУ,  ИТ РАДОВА ЖЕНСКИХ ЕКИПА
 •  РЕДОВНИ СУ УЧЕСНИЦИ   ДЕЧИЈЕГ СВЕТСКОГ САМИТА ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ УНИЦЕФА,
 •  РЕДОВНИ СУ УЧЕСНИЦИ ДЕЧИЈЕ ЛИГЕ НАРОДА ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ОЕБСА,
 • ИСТРАЖИВАЧКЕ РАДОВЕ НАШИХ ПОЛАЗНИКА ОБЈАВЉУЈУ ПРЕСТИЖНИ СВЕТСКИ НАУЧНИ ЧАСОПИСИ.

НАЈВЕЋЕ  ЗАСЛУГЕ ЗА УСПЕХЕ ПОЛАЗНИКА ЦЕНТРА ПРВЕНСТВЕНО ПРИПАДАЈУ АНГАЖОВАНИМ СТРУЧЊАЦИМА КОЈИ  РАДЕ КАО МЕНТОРИ РАДЕ СА НАШИМ ПОЛАЗНИЦИМА И  КОЈИ ИМАЈУ ЖЕЉУ И УМЕЋЕ ДА СВОЈЕ ЗНАЊЕ ПРЕНЕСУ НА МЛАЂЕ,  СВОЈЕ ПОТЕНЦИЈАЛНЕ БУДУЋЕ КОЛЕГЕ.                                    

ПОДСЕЋАЊА РАДИ, НА ГОДИШЊЕМ НИВОУ, ЦЕНТАР АНГАЖУЈЕ ПРЕКО 80 НАУЧНИХ РАДНИКА СА УНИВЕРЗИТЕТА, НАУЧНИХ ИНСТИТУЦИЈА, ЛАБОРАТОРИЈА, ИНСТИТУТА …   КАДА СЕ ТОМЕ   ДОДА  И ВЕЛИКИ БРОЈ ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА И ПСИХОЛОГА ИЗ ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА, КОЈИ СУ ТАКОЂЕ  АНГАЖОВАНИ У РАДУ СА ТАЛЕНТОВАНОМ ШКОЛСКОМ ПОПУЛАЦИЈОМ,   УКУПАН БРОЈ САРАДНИКА У  СА НАДАРЕНИМ И ТАЛЕНТОВАНИМ, НА ГОДИШЊЕМ НИВОУ,   120 СТРУЧЊАКА ИЗ СВИХ ОБЛАСТИ.

  ЦЕНТАР ЈЕ  ПРЕРАСТАО У ПРЕСТИЖНУ УСТАНОВУ  И   ОПРАВДАО ЈЕ  ПОВЕРЕЊЕ ПОЛАЗНИКА, РОДИТЕЉА, НАУЧНИХ РАДНИКА И ИНСТИТУЦИЈА.   МЕЂУ МЛАДИМА, ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА РАД ЦЕНТРА СВАКОДНЕВНО ЈЕ СВЕ ВЕЋЕ.   

 НА МЕЂУНАРОДНОМ НИВОУ, ЦЕНТАР ЈЕ ПОСТАО:

 •  ПУНОПРАВНИ ЧЛАН ИНТЕРНАЦИОНАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ МЛАДИХ НАУЧНИКА
 • ·                 ЧЛАН ГЛОБАЛНЕ ОГРАНИЗАЦИЈЕ НАДАРЕНИЕ И ТАЛЕНТОВАНЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ.

ПЛАНОВИ  ЦЕНТРА

 СВЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПОЧЕТАК НОВОГ ЦИКЛУСА РАДА СУ БЛАГОВРЕМЕНО УРАЂЕНЕ.                   ОВЕ ГОДИНЕ, ОЧЕКУЈЕМО ДА БРОЈ УЧЕНИКА ОБУХВАЋЕН ПРОЦЕСОМ ИДЕНТИФИКАЦИЈЕ ТАЛЕНТОВАНИХ БУДЕ ПРЕКО 3000, А НА МЕНТОРСКОЈ НАСТАВИ ИЗ СВИХ НАУЧНИХ ДИСЦИПЛИНА ОЧЕКУЈЕМО ПРЕКО 1000 ПОЛАЗНИКА.   

  МЕЂУНАРОДНА ТАКМИЧЕЊА И МАНИФЕСТАЦИЈЕ И ТО:

 • СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ИСТРАЖИВАЧКИХ РАДОВА ИЗ ПРИРОДНИХ НАУКА,
 • СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ИСТРАЖИВАЧКИХ РАДОВА ИЗ  ХУМАНИСТИЧКИХ  НАУКА,
 • СВЕТСКА ГЕОГРАФСКА ОЛИМПИЈАДА,
 • ДЕЧИЈИ СВЕТСКИ САМИТ,
 • ДЕЧИЈА ЛИГА НАРОДА,
 • ПРЕС ВЕСНА,
 • И ДРУГЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ 

ПРИСУТНИМА СЕ ОБРАТИО Љубиша Антонијевић, помоћник   министра, Сектор за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање одраслих

 

 ЗАТИМ, ГОСПОЂА ГОРДАНА МИЈАТОВИЋ ЗАМЕНИК ДИРЕКТОРА ЗАВОДА ЗА УНАПРЕЂИВАЊЕ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА.

 

НА СВЕЧАНОСТИ ЈЕ ДОДЕЉЕНО 76 ЗАХВАЛНИЦА МЕНТОРИМА КОЈИ СУ У ПРОТЕКЛОМ ЦИКЛУСУ РАДИЛИ СА ПОЛАЗНИЦИМА ЦЕНТРА.