PROMOTIVNI FILM O RADU REGIONALNOG CENTRA ZA TALENTE BEOGRAD 2

MOŽETE PREUZETI  SA LINKA –https://www.youtube.com/watch?v=32PXQgFeooA

 

Sekretarijatu za sport i omladinu uručena povelja zahvalnosti Regionalnog centra za talente „Beograd 2”

Sekretarijatu za sport i omladinu danas je na svečanosti povodom obeležavanja 15 godina rada Regionalnog centra za talente „Beograd 2” uručena povelja zahvalnosti za pomoć i doprinos u radu ovog centra, a manifestacija je priređena u Dečjem kulturnom centru Beograda.
Povelju je u ime sekretarijata primila pomoćnica sekretara za sport i omladinu Tanja Dangubić, koja je tom prilikom čestitala Regionalnom centru za talente na ovom jubileju.
– Regionalni centar za talente predstavlja posebnu ustanovu koja promoviše prave vrednosti i pruža priliku mladima da podstaknu svoja znanja, veštine i talente. Sam podatak da su u procesu identifikacije obuhvaćena 15.282 učenika, jasno govori o nemerljivom značaju ove ustanove – rekla je Dangubićeva.
Ona je istakla da će Sekretarijat za sport i omladinu i u budućnosti podržavati rad Regionalnog centra za talente, kojem je poželela još više uspeha.
Direktor Regionalnog centra za talente „Beograd 2” Nikola Srzentić zahvalio je svima koji su pomogli u radu ovog centra i naglasio da zahvaljujući takvoj saradnji mladi talenti imaju budućnost.

1711570_Urucenje_v   DSC_1548

 

 

 

Prigodnom svečanošću u Dečjem kulturnom centru, Regionalni centar za mlade talente obeležio je petnaest godina rada. Ha svečanosti  je prikazan film o radu i uspesima Centra, a njegovi mladi polaznici predstavili su svoje brojne talente i veštine i u sviranju, modernom plesu i etno pevanju.

Uručene su i plakete institucijama i pojedincima koji su doprineli razvoju Centra. U ime Telekoma Srbija, povelju zahvalnosti za pomoć i podršku Centru primila je Jelena Đondović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost, koja je čestitala jubilej i prenela da je kompaniji Telekom Srbija čast što je doprinela uspehu mladih i talentovanih ljudi.

Direktor Regionalnog centra za talente u Beogradu Nikola Srzentić zahvalio se Telekomu Srbija na podršci i podsetio da je za 15 godina rada centra urađeno više od 3500 istraživačkih projekata iz svih naučnih disciplina, da su polaznici osvojili više od 800 medalja na državnim takmičenjima i da su u poslednje 4 godine sa međunarodnih takmičenja doneli 39  medalja.

Regionalni centar za mlade talente je ustanova od opšteg društvenog interesa koja realizuje programe podsticanja i razvoja naučno istraživačkog stvaralaštva mladih iz prirodnih, društvenih, tehničkih i drugih nauka.

IMG_5052

 

REČ POLAZNIKA

Poštovani polaznici, roditelji, mentori i svi gosti,

U ime bivših, sadašnjih i nadam se budućih polaznika Regionalnog centra za talente Beograd II želeo bih da vam se obratim. Život nije lak za bilo koje talentovano dete. Ali šta sa tim? Moramo uvek istrajati i nadasve imati poverenja u sebe i najbliže. Moramo da verujemo da smo nadareni za nešto i da to mora biti dostignuto. Dokle god imamo strast, energiju, usresređenost i podršku drugih, zajedno ćemo uspeti u cilju opšteg dobra, razvoja naučno-kritičke, istraživačkim duhom obilate mlade generacije. Podrška koju pruža Centar za talente ključ je napretka svih nadarenih i talentovanih u našoj zemlji. Moramo menjati i poboljšavati stav prema svim mladim talentima Beograda. Sa mog stanovišta promena je zakon života, a takođe i napredak je nemoguć bez promena, i oni koji ne mogu da promene svoje mišljenje, ne mogu da promene ništa! Uspešnost nije apsolutno u darovitosti, talentu ili visokom koeficijentu inteligencije. Uspešnost je u karakteru, stavu i timskom duhu , a ne samo u sposobnosti. Podrška razvoju sposobnosti i karaktera je nešto što sam i lično dobio i usavršavao kroz program rada u Centru za talente. Prvi ulazak u naš „drugi dom“ označio je budućnost polaznika. Upoznavši mentora, nove drugare i prijatelje, kao i direktora ove ustanove i institucije Nikolu Srzentića zatekao sam se u entuzijastičnom, radnom i inspirišućem okruženju. Prvi koraci u naučno-istraživačkom radu i nedeljna doza motivacije omogućili su mnogim bivšim i sadašnjim polaznicima našeg Centra da svoju karijeru nastave kao uspešni studenti, istraživači, saradnici mnogih naših i inostranih fakulteta, instituta i drugih institucija, ali ono što je najvažnije da ostanu dobri ljudi. Zahvalnost dugujemo svim mentorima, saradnicima, drugim relevantnim institucijama nauke, obrazovanja i kulture, svim roditeljima i porodicima koji su tokom ovih jubilarnih 15 godina bili uz Regionalni centar za talente Beograd II, a i sve nas. Posebnu zahvalnost u ime svih polaznika dugujemo čika Nikoli za neizmerni doprinos, podršku, brigu i ljubav prema svima nama, koji je uvek bio strog ali pravičan, otac, a i majka Centra za talente i naš prijatelj. Želio bih da svoje izlaganje završim jednim divnim citatom koji se nadam ostvaruje u Centru za talente: „Nemojte da ciljate na uspeh ako ga želite – radite samo ono što volite i ono u šta verujete, uspeh će doći samo po sebi.“
1711589_Slika_1v