Секретар за спорт и омладину Славко Гак примио је  полазнике Регионалног центра за таленте „Београд 2” који су на Интернационалној конференцији младих научника – Светском првенству истраживачких радова у Румунији освојили четири златне и две сребрне медаље.

Гак је честитао младим талентованим људима на постигнутим успесима и пожелео им да и даље остварују добре резултате, у чему ће их Секретаријат за спорт и омладину увек подржавати.

– Веома смо задовољни дугогодишњом сарадњом коју имамо са Регионалним центром за таленте „Београд 2” и настојаћемо да и даље радимо на реализацији заједничких пројеката. Млади људи су понос овог града и земље и Град Београд ће наставити  да улаже у њих и да им пружа подршку како финансијску тако и на сваки други начин. Настојимо да младим и талентованим људима обезбедимо услове и амбијент у којима ће моћи да развијају своје таленте, знања и способности – рекао је Гак и подсетио да Секретаријат за спорт и омладину и Регонални центар за таленте „Београд 2” већ традиоционално успешно раде на спровођењу бесплатних пројеката за младе на територији Београда.

SEKRETARIJAT 2 SEKRETARIJAT 3 SEKRETARIJAT 4 SEKRETARIJAT

Директор Регионалног центра за таленте „Београд 2” Никола Срзентић захвалио је градском секретару за спорт и омладину на сваком виду подршке коју овај секретаријат пружа центру и истакао да ће се продуктивна сарадња наставити и у будућности.

Тим Регионалног центра за таленте „Београд 2” који је учествовао на Интернационалној конференцији младих научника – Светском првенству истраживачких радова у Румунији такмичио се са младима из 28 земаља света.

Златну медаљу из области информатике освојио је Матија Чупић из ЕТШ „Никола Тесла”, а Урош Филиповић из Шесте београдске гимназије је, из исте области, освојио сребрну медаљу.

Златна медаља из области заштите животне средине припала је Ђорђу Огризовићу, ученику Треће београдске гимназије, а златну медаљу из биологије освојили су ученици Треће и Тринаесте београдске гимназије Тамара Јанковић и Јован Митић.

Ученица Гимназије у Лазаревцу Николина Марковић освојила је сребрну медаљу за изванредне успехе у области метематике, као и прву награду за постер-презентацију.