Na međunarodnom savetovanju profesora Geografije, održanom u Beogradu 9 i 10 novembra, učestvovalo je 45 profesora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Pored profesora učestvovali su i učenici srednjih škola, dosadašnji učesnici IGEO, kao i učenici koji se pripremaju za naredna takmičenja.
Izmedju ostalih, predavači su bili prof.dr Alexey Naumov sa Lomanosova, Gospodin Danijel Lilek iz Zavoda za školstvo R. Slovenije, dekan Geografskog fakulteta prof. dr Dejan Filipović, prof Geografskog fakulteta Aleksandar Petrović, studenti PhD studija Geografskog fakulteta, Aleksandar Kovjanić, Vojislav Đeđanski, Vedran Živanović, Branko Protić………….


Opšta ocena učesnika je da je savetovanje bilo korisno i da su se upoznali sa dosta novih činjenica i načina koje je moguće primeniti u nastavi geografije u srednjim školama.
Prema rezultatima ankete za evaluaciju organizatori savetovanja su od učesnika savetovanja dobili ocenu 3,95 /maksimalna je 4/.

Organizator savetovanja se najsrdačnije zahvaljuje učesnicima i predavačima koji su dali veliki doprinos u realizaciji savetovanja. Posebnu zahvalnost organizator izražava učesnicima i predavačima savetovanja iz drugih zemalja koji su svoji učešćem dali međunarodni karakter ove manifestacije.
Nadamo se da je ovo samo prvi korak u stvaranju uslova za unapređenje nastave geografije i pripreme učenika za takmičenja i da će ovakve manifestacije postati tradicionalne.