NAJTALENTOVANIJI MLADI NAUČNICI PRIMILI NAGRADU OD KURIRA I TRAVELLANDA: Putovanje u Veneciju za 11 mladih genijalaca

urir i „Travelland“ dodelili su nagradu za 11 mladih naučnika koji su u proteklih nekoliko godina osvojili na desetine zlatnih medalja na domaćim i svetskim takmičenjima.

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Menadžer korporativnih komunikacija „Adrija medija grupe“ Želimir Bojović predao je mladim naučnicima nagradu koju su im obezbedili Kurir i turistička agencija „Travelland“, a to je putovanje u Veneciju za njih 11.

 

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

– Možda nismo dovoljno moćni da vam kao kompanija kupimo neku veliku laboratoriju, ali možemo da vas odvedemo na neko prelepo mesto na kom ćete se družiti i odmoriti od napornog učenja i svakodnevnog rada. Mi kao kompanija izuzetno podržavamo sve talente, dajemo sve od sebe da im pomognemo i njihov rad učinimo što vidljivijim svim građanima u Srbiji i svetu.

 

 

 

Zlatne medalje na svetskim prvenstvima istraživačkih radova dobili su: Aleksandra Vujčić, Uroš Filipović, Ana Miljušković, Marija Pinjić, Todora Cvetanović, Aleksandra Gazikalović, Dimitrije Rajčić, Ana Radović, Sara Milošević, Veljko Đondović i Katarina Stanković. Svi prisutni u TC „Ušće“ imali su priliku da se upoznaju i sa polaznicima Regionalnog centra za talente, načinom i zahtevima takmičenja i impresijama učesnika.

FOTO: KURIR

 

Nikola Srzentić, direktor Regionalnog centara za talente Beograd, kaže da taj centar uvodi mlade talente u naučnoistraživačke procese u oblastima prirodnih, društvenih, tehničkih, humanističkih i drugih nauka. Svoje programske aktivnosti Centar sprovodi identifikacijom nadarene i talentovane dece, konsultativnom nastavom, mentorskom nastavom, takmičenjima i smotrama. Svi koji prođu selekciju na prijemnom testu pristupaju konsultativnoj nastavi, gde pojedinac definiše probleme za svoj istraživački projekat.

– Centar u toku jednog ciklusa rada angažuje preko 80 eminentnih stručnjaka sa univerziteta, instituta, naučnih i drugih institucija da, kao mentori, usmere polaznike. Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke, Centar organizuje dva nivoa takmičenja po naučnim disciplinama – regionalno i republičko – kaže on.