У   суботу 21. јуна у просторијама Регионалног центра за таленте биће одржано интерно такмичење ученика средњих школа са истраживачким радовима из Животне средине, Life science, Географије и Историје.

Сви учесници су добили инструкције у циљу максималне заштите, прописане од стране надлежних органа,  свако ће појединачно презентовати свој рад  у учионици пред трочланом комисијом, без присуства било гог другог са стране /ментора, професора, родитеља, друга и слично/.

Сви учесници су дужни да са заштитним маскама уђу у просторије Центра за таленте у тачно прецизираном времену о чему су такође информисани.

Како ове године неће бити организованих такмичења под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, одлучено је да се полазницима Центра омогући да своје радове пезентују и на тај нчин покажу свој вишемесечни рад.

За смотру итраживачких радова ученика средњих школа било је пријављено 160 ученика средњих школа, али знатан број чији су радови зависили од лабораторијских резултата, и теренског рада нису били у могућности да заврше своја истраживања. Они који су са менторима радили онлине су своје пројекте са успехом привели крају.