На светској олимпијади иновативних научних радова, на којој је представљено 141 иновативни пројекат, полазници Регионалног центра за таленте Београд 2, су постигли стопостотан успех.       Наиме учествола су два полазника Центра и освојили златну и сребрну медаљу.

Златну медаљу освојила је Јана Драговић,  ученица четвртог разреда, Гимназија у Куршумлији, члан Регионални центар за таленте Београд II, са истраживачким радом  Софтвер за препознавање отпада који није за рециклажу (The software for non-recyclable waste recognition).

Сребрну медаљу освојио је Милан Мирчић,  ученик првог разреда, Гимназије у Младеновцу, члан Регионални центар за таленте Београд II, са истраживачким радом „Апликација за препознавање гитарских акорда  (Application  for recognizing guitar chords).

Свакако велики успех на престижном такмичењу у веома јакој конкуренцији.                                       Овим успехом је настављен континуитет успешности полазника Центра на међународним ткмичењима у последњих осам година.

Такође и континуитет и велики успех полазника из области информатике, за које највише заслуга има ментор Матеја Опачић, јер нема Олимпијаде и интернационалног такмичења на коме су учествовали полазници Центра из информтике а да се нису вратили са медаљама, почев од Oracle ThinkQuest 2012, Микрософтове „Woman’s Athletics App Challlenge“ па све до најновијих успеха.

Ове године, без обзира на околности и промену начина такмичења, јер се сва такмичења одржавају онлајн, полазници Центра су освојили 20 медаља и две специјалне награде. Али надамо се да и за ову годину то није крај, биће још.

Сви успеси полазника су резултат њиховог талента, знања, пожртвованости, креативности, упорности и жељи за стицањем нових знања, Центар је ту да им омогући максималне кадровске и друге услове да постигну своје зацртане циљеве и напредују у областима за које показују жељу за стицањем нових знања.

Успостављен је добар систем рада, са добрим одабиром  предавача и ментора који су дуги низ година присутни у раду са надаренима и талентованима.

Нема разлога да не очекујемо успехе и у будућности.