У току је процес Идентификације надарених и талентованих ученика свих узраста.

Пројекат је подржала Скупштина града – Секретаријат за спорт и омладину.

Сви заинтеесовани се могу пријавити путем линка : https://forms.gle/m7eg3ou1YoFpGVZMA

До сада је тестирано више од 100 ученика основних и срдњих школа.

Поред процеса идентификације ПСИХОЛОШКО САВЕТОВАЛИШТЕ ЦЕНТРА је предвидело и

радионице и тестирање за ПРОФЕСИОНАЛНУ ОРИЈЕНТАЦИЈУ

Prijave na link : https://forms.gle/7Y6BgWpdvKGGFhHN8

Izaberi zanimanje po svojoj meri – program namenjen učenicima   osnovnih  škola i srednjih  škola

RODITELJI – Želite da Vaše dete izabere pravu srednju školu za sebe i da upiše ono što želi. Važno Vam je da bude u okruženju dece koja imaju ista interesovanja i da dobije puno znanja sa željom da nastavi da uči i napreduje da bi se na kraju bavilo zanimanjem koji želi.

Niste sigurni šta Vaše dete želi da upiše, a možda ni ono samo ne može da se odluči, pa želite da mu pomognete da sazna kako može da se odluči. Često deca imaju i tremu od samog završnog ispita i strah da neće upisati ono što žele. Vi, takođe brinete da ne izgubi motivaciju, da se ne razočara, da ne odustane od svojih snova i želite da se njegove želje poklope sa onim što može da upiše.

Kao neko ko dugo radi sa decom, pomaže im i usmerava ih na putu njihovih izbora, znam koliko je važno da samo dete shvati šta želi i kakvi potencijali sve leže u njemu. Zato sam osmislila program za vašu decu koji ih korak po korak vodi kroz sve ono što je važno za opredeljenje, govorimo o posebnim sposobnostima, interesovanjima, svetu zanimanja, razlici između gimnazije i srednje stručne škole i kako da planiraju put do svog željenog zanimanja upisujući srednju školu koja ih tamo vodi. Sve to prate preko interneta kada mogu da uklope u svoje svakodnevne obaveze.

Prijavite se na link ispod ovog teksta i omogućite svom detetu pravo profesionalno usmerenje.

Ne prepuštajte više slučajuda li će Vaše dete zalutati, napraviti pogrešan izbor i upisati školu koja možda uopšte nije za njega i tako izgubi dragoceno vreme i veru u sebe.

Kada Vaše dete prođe kroz ovaj onlajn program imaće jasnu sliku o tome koju srednju školu treba da upiše, a koja ga vodi ka zanimanju koje je baš po njegovoj meri.

UČENICI –Razmišljaš o tome šta želiš da radiš u životu. Želiš da upišeš srednju školu koja te vodi  put ostvarenja tvojih snova.

Nisi baš 100% siguran/na da li bi bilo bolje da upišeš gimnaziju ili neku stručnu školu, a ne možeš baš da se odlučiš ni za pravo zanimanje jer te interesuje puno toga. Tu je i završni ispit koji ti stvara pritisak i brineš se kako ćeš ga uraditi.

Tačno znam kako se osećaš jer sam bila „u tvojoj koži“ i razumem koliko bi ti značilo da se sada pojavi neko ko može da ti pruži pravo usmerenje i prave informacije o tome šta bi za tebe bilo najbolje i kako da doneseš odluku.

Dugo već radim sa mladima koji se nalaze pred upisom u srednju školu i slušam koje sve probleme imaju kada treba da se odluče. Skupila sam sva iskustva tvojih vršnjaka i od toga napravila jedan program koji možeš da pratiš preko Interneta, kad god je tebi zgodno i kad imaš vremena. Pričaćemo o svemu onome što je važno za opredeljenje, o posebnim sposobnostima, interesovanjima, svetu zanimanja, razlici između gimnazije i srednje stručne škole i kako da planiraš put do svog željenog zanimanja upisujući srednju školu koja te tamo vodi.

Prijavi se sada na link ispod ovog teksta i osiguraj sebi pravi izbor.

Vreme je da prestaneš da lutaš i imaš samo maglovitu sliku o tome šta bi mogao/la da izabereš i da ti bude kristalno jasno koji su tvoji lični potencijali i koja te škola vodi ka željenom zanimanju.

Kada prođeš kroz ovaj onlajn program imaćeš jasnu odluku o tome koju srednju školu treba da upišeš i koje zanimanje je baš po tvojoj meri.

Program:

  1. Šta je profesionalna orijentacija
  2. Vrednosti  i  uverenja
  3. Interesovanja
  4. Posebne sposobnosti
  5. Životne veštine
  6. Skica zanimanja i informisanje
  7. Moje sposobnosti  i  veštine u svetu zanimanja
  8. Najčešće zablude prilikom izbora buduće škole/zanimanja
  9. Gimnazija ili srednja stručna škola?
  10. Ciljevi – kako da napravim dobar plan
  11. Podržavajuća uverenja
  12. Donošenje odluka
  13. Izborite se sa strahom od neizvesnosti i neuspeha
  14. Napravite svoj lični profil

Program predviđa  7 radionica po 90 minuta