Свечано додељене дипломе и награде најуспешнијим полазницима Регионалног центра за таленте „Београд 2”

Најуспешнији полазници Регионалног центра за таленте „Београд 2” добили су данас дипломе и награде на свечаности у Старом двору за њихове научно-истраживачке радове и такмичења у разним областима. Признања и награде су уручивали чланица Градског већа Милена Бићанин и заменик директора Агенције за европске интеграције и сарадњу са удружењима Горан Шеховић
Свечано додељене дипломе и награде најуспешнијим полазницима Регионалног центра за таленте „Београд 2”

Заиста је лепо бити у друштву младих, успешних, паметних, вредних и одговорних људи као што сте ви. Знам да и дан друге деце траје 24 сата, али ви знате много боље да се организујете, да цените време и да га уложите у себе и своје планове и жеље. Честитам и вашим родитељима који са великом муком организују своје време, борећи се свакодневно да својој деци приуште подршку у образовању, како би им на тај начин купили карту за живот. Захваљујем и колегама наставницима, који и поред свих својих дневних обавеза, имају личну мотивацију да вам подаре још више знања – поручила је награђенима Милена Бићанин, уз савет да наставе да се радују док уче.

Директор Регионалног центра за таленте „Београд 2” Никола Срзентић напоменуо је да Центар покрива рад 14 београдских општина и да је одзив ученика, наставника и ментора из године у годину све већи.

– У овогодишњем 13. циклусу тестирана су 1.452 ученика седмих и осмих разреда основних и свих разреда средњих школа Београда. Менторској настави присуствовало је преко 662 полазника, уз ангажовање 72 еминентна стручњака и професора факултета, који су као ментори радили са децом у више од 60 институција и високошколских и научних установа. Са успехом је завршено 418 истраживачких пројеката из свих научних области.

Међу првима, награде су уручене Стефану Црнојевићу, Милану Тепићу, Милици Пуђи и Николи Бајлеру, који су освојили златну, две сребрне и бронзану медаљу на 20. Светској конференцији младих научника – светском првенству истраживачких радова, одржаном на Балију.