Već duži niz godina polaznici Regionalnog centra za talente Beograd 2, postižu vanserijske uspehe. Nadamo se se da će kao i do sada svaka naredna godina biti uspešnija od predhodne.

Ako se uzme u obzir da je od tri dodeljene nagrade, dve pripadaju polaznicima našeg Centra, onda je to stvarno vanserijski uspeh polaznika, kao i potvrda rada Centra za talente Beograd 2.

Na  proslavi 95 godina Zavoda za zaštitu intelektualne svojine Srbije, polazniku regionalnog centra za talente, Nikoli Tepiću, dodeljeno je priznanje SVETSKE ORGANIZACIJE ZA INTELEKTUALNU SVOJINU ZA PRONALAZAK GODINE. 

Nikola je prvo mesto osvojio sa radom INKAPSULACIJA UREE – FORMIRANJA SPOROOTPUŠTAJUĆEG ĐUBRIVA“.

Treću nagradu je osvojio Polaznik centra za talente Beograd 2, Nebojiša Simić sa radom „Nautilus Encryption Algorithm“.

IMG_4451      IMG_4577

IMG_4594

PONOSNI CENTAR ZA TALENTE BEOGRAD 2

Danas kada su dodeljene nagrade Svetske organizacije za intelektualnu svojinu, i kada se među tri prvoplasirana rada, u konkurenciji velikog broja radova, nađu dva rada nastala u Regionalnom centru za talente, onda je teško naći reči kojima bi se opisao današnji osećaj.
Sreća, radost, ponos, zadovoljstvo …………………………
U godini jubileja, 15 godina postojanja Centra, stiglo je još jedno priznanje. Naravno da je najveća zasluga polaznika. Njihov rad, upornost i želja za novim znanjima su neizmerni i daju pozitivne rezultate. Ne smemo zaboraviti mentore koji su im pomogli u njihovim istraživačkim projektima, a zahvalnost dugujemo i svim roditeljima polaznika Centra za talente.

Polaznici Centra su po ko zna koji put pokazali svoje vrednosti i na taj način opravdali postojanje Centra za talente, i za to im neizmerno HVALA !!!

Naša je obaveza da im pružimo maksimalne uslove da sprovode svoje ideje u delo, i da im omogućimo da unapređuju svoja znanja.

Naravno očekujemo još mnogo uspeha na domaćim i međunarodnim takmičenjima, konkursima, olimpijadama znanja……..

Centar će uvek biti spreman da pomogne svakom polazniku, vođen citatom našeg Nobelovca:

„Nema lepšeg zadatka nego što je omogućiti nekom razvitak, pomoći čoveku u njegovoj težnji za uspehom“

Na osnovu rezultata naših polaznika svih ovih godina, a kako je već navedeno, nadamo se uspesima i u narednim godinama, Inspiracije za to neće hvaliti,

Imamo najbolju decu na Svetu !!!!

 

Direktor Centra
Nikola Srzentić