Želimo da  se zahvalimo u ime Regionalnog centra za talente Beograd II i kompanije HERE Technologies na učešću u GEO Challenge svim učesnicima, profesorima, mentorima i  čestitamo na postignutim rezultatima.

Izuzetno nam je zadovoljstvo da sa vama podelimo informaciju da je na ovom projektu učestvovalo 536 učenika iz 17 srednjih škola širom Srbije.

Posebnu zahvalnost želimo da uputimo profesorima koji su motivisali svoje učenike da se prijave, i da bez obzira na okolnosti, nastave sa učešćem i pomognu im tokom rada.

Projekat svoju uspešnost duguje mentorima – studentima koji su tokom ova dva meseca pomagali timovima u rešavanju zadataka.

GEO Challenge je  projekat  koji  ćemo  svi  dugo  pamtiti  po  ostvarenom  uspehu,  procesu učenja,  druženju i okolnostima pod kojim je uspešno realizovan.

Rezultati 1stRun koji je realizovan u periodu 01.04.- 01.06.2020:

  • Task I uspešno je završilo 368 učenika – dodeljen HERE Studio Certificate
  • Task II predalo je 56 timova, 213 učenika – najbolje urađen Task II je nagrađen
  • Task III predalo je 67 timova, 258 učenika  – 7 timova prošlo je u finale na osnovu ukupnih rezultata, nagrađena su četiri tima

Rezultati 2ndRun finala koje je realizovano online 16.06.2020. godine:

Čestitamo pobednicima, njihovim mentorima i profesorima!

Rezultati ankete, koju su učenici popunili na samom kraju, pokazuju  sledeće:

  • GEO Challenge projekat je pružio mogućnost učenicima da na zanimljiv način usvoje nova znanja i veštine
  • Posebno se ističe uloga mentora u procesu rada, upotreba novih alata, zanimljivi zadaci adekvatne težine i krajnji cilj – da predlože svoje rešenje za unapređenje
  • Učenici smatraju da su posedovali dovoljno znanja kako bi uspešno savladali sve zadatke uz pomoć koja im je bila na raspolaganju
  • Voleli bi da se slični projekti organizuju i u njihovoj školi, ponovo bi učestvovali na sličnim projektima
  • Uživaju u timskom radu, a online saradnja i komunikacija se nisu izdvojile kao značajno ograničenje

 

GEO Challenge je dobio prosečnu ocenu 4.5 od 5, na osnovu 76 glasova. 

Hvala svima na povratnoj informaciji!

Regionalni centar za Talente Beograd II i kompanija HERE Technologies  vam žele mnogo uspeha u daljem procesu sticanja novih znanja i veština. Nadamo se da ćemo sarađivati u budućnosti i družiti se na drugim projektima i u nekim novim izazovima.

A do tada, pozivamo vas da se priključite projektu Map My Year,  koji organizuje HERE i koji je otvoren za sve učesnike na teritoriji Istočne Evrope. Iskoristite priliku da istražite digitalnu kartografiju unapređujući HERE mapu Srbije uz korišćenje alata HERE Map Creator. Digitalni lokacijski podaci su osnova pametnih rešenja, u tom smislu i kreiranje pametnih gradova u kojima živimo. Ovo je prilika da iskoristite tehnologiju i uradite nešto dobro za društvo, da na tom putu vaš rad bude prepoznat i nagrađen. Nije teško, veoma je zanimljivo, a vaše lokalno znanje je u ovom slučaju neprocenjivo.

Više informacija možete naći na www.mapmyyear.xyz, Facebook stranici Map My Year, kao i u HERE Community Serbia Facebook grupi. Nedavno je Mihaela, učesnica GEO Challenga osvojila i Map My Year nagradu na #WeekendChallenge.